26 Aralık 2011 Pazartesi

Damla Çikolatalı Kek

3 Yumurta
1 SB  Yoğurt
1 SB Ayçiçek Yağı
1 PK Kabartma Tozu
1 PK Vanilya
1,5 SB Toz Şeker
3 SB Un
Yarım PK Kakao
Damla Çikolata


- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Üzerine yağı ekleyerek çırpmaya devam edin, en son yoğurdu ekledikten sonra bir miktar daha çırpın.
- Başka bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımı ekleyin. En son kakaoyu da ekleyerek hamurunuz kakaonun rengini alıncaya kadar karıştırın. Damla çikolataları da ekledikten sonra kalıplara döküp üzerine damla çikolatalardan serpin.


150 derecede 45 dakika pişirin.



Bumerang - Yazarkafe