27 Aralık 2011 Salı

Dünün Menüsü

Kabak Çorbası
1 Soğan
2 Diş sarımsak
6 ad. kabak
1 Sb yoğurt
3 sb. süt
2 yk tepeleme dolu tereyağı
1 yk limon suyu
tuz, karabiber, nane, pulbiber

Soğan ve sarımsakları tereyağında soteleyin
rendelenmiş kabaklar ekleyip biraz daha soteleyin
sıcak sütü ve baharatları ekleyin.
bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin
çorbayı blenderdan geçirdikten sonra bir kase içinde iyice çırptığınız yoğurt ve limon suyunu ekleyin
nane ve pulbiberle süsleyip servis yapın


Sebze Burger
Köftesi için;
1/2 Kıyma
2 Dilim bayat ekmek
1 soğan
4 diş sarımsak
1 yumurta
baharatlar (kimyon ve karabiber kullanıyorum ben)

Yarım çay bardağı zeytinyağı
Patates
Sivribiber
Domates
Salça
Tuz

Köfte harcı için gerekli malzemeleri yoğurun ve elips şeklinde köfteler yapın
Fırın kabına zeytinyağını döküp yuvarlak kestiğiniz patatesleri dizin
Üzerine köftelerinizi (ben Ada yiyeceği için önceden kızartıyorum ne olur ne olmaz diye) dizin
Yuvarlak kestiğiniz domateslerle üzerlerini kapatıp ince şeritler halinde kestiğiniz biberlerinizi döşeyin

Bir bardak içinde kaynar su, salça ve tuzunuzu karıştırıp üzerine dökün (su köfteleri biraz geçecek şekilde olmalı ki patatesler pişsin)
Alüminyum folyo ile kapatıp fırınlayın. (piştikten sonra alüminyum folyoyu çıkartıp fırının ızgara kısmında 5 dakika bekletirseniz çok lezzetli oluyor)


Tereyağlı Pilav
2 Kaşık tereyağı
Yarım bardak tel şehriye
1,5 bardak pirinç
3 bardak sıcak su

Tel şehriyeler tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurulur.
Yıkanmış pirinçler eklenir, pirinç saydamlaşana kadar kavurulur.
Sıcak su eklenip önce yüksek ateşte sonra da kısık ateşte pişirilir.
Suyunu iyice çekip göz göz olduğunda altı kapatılıp kapağın altına kağıt havlu serilerek demlendirilir.


Bumerang - Yazarkafe