26 Aralık 2011 Pazartesi

Mercimek Köftesi

2 SB Kırmızı Mercimek
1,5 SB İnce Bulgur
5 SB Sıcak Su
2 Ad. Soğan
1 ÇB Zeytinyağı
1,5 Çorba K. Domates Salçası
1,5 Çorba K. Biber Salçası
1 Ad. Limonun Suyu
1 TK Pulbiber
1/2 ÇK Kimyon
Taze Soğan
Maydonoz

- Mercimeği yıkadıktan sonra 5 SB su ile haşlayın
- Mercimeklerin üzerini çok az geçecek kadar su kaldığında altını kapatıp geniş bir kaba döktüğünüz ince bulgur ile iyice karıştırarak 20-25 dakika demlendirin (ağzını alüminyum folyo ile sararsanız daha yumuşak oluyor)  Derin bir tencerede soğanları kavurun, salçaları ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun. biraz sulandırarak 2-3 dakika pişirdikten sonra altını kapatın. Demlenmiş mercimek ve bulguru tencereye ekledikten sonra limon suyu, baharatlar ve yeşillikleri ekleyerek iyice yoğurup şekillendirin.




 
Bumerang - Yazarkafe