Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ekim 04, 2010

Gölde!



Canlılar nereden gelir? Canlılar hep senin gördüğün gibi midir yoksa gelişir, büyür ve değişirler mi? Bu soruların cevabını masmavi bir göldeki jöleye benzeyen baloncuklardan alalım mı?

Bir kurbağanın yaşam öyküsü.

Yumurtadan çıkan iribaşlar birer kurbağaya dönüşürken, gölde yaşam sürüyor. Anne ördek yavrularını yüzdürüyor. Yusufçuklar uçuşuyor. Balıklar iribaşları yemeye çalışıyor. Çünkü besin zinciri böyle. Hayvanlar birbirlerini yiyerek, insanlar hayvanları ve bitkileri yiyerek besleniyor. Tıpkı büyümek için balığa yem olmaması gereken kurbağanın büyüdüğünde yapışkan dili ile sineği avladığı gibi. Doğada işler böyle yürüyor.




Yaşamdan öğrenecek çok şey var. Ve göremediğimiz, deneyimleyemediğimiz şeyleri deneyimleyebilmek için de kitaplar var. Belki hiçbir zaman iribaş kovalayan bir balık ya da sinek avlayan bir kurbağa göremeyeceksiniz ama Anna Milbourn'un anlatımı, Mat Russel'in çizimleri ve Ebru Kılıç'ın çevirisi ile hepsini yaşamış gibi olacaksınız.

Gölde'yi Tübitak Popüler Bilim Kitapları serisinden ciltli ya da ciltsiz olarak edinebilir, çocuğunuzun kitaplığına ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın