Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Aralık 20, 2010

Çalışan Annelere Öneriler



Çevremde gözlediğim kadarıyla çalışan annelerin çoğu vicdan azabı çekiyor, gerçi ben de bundan korktuğum için bir türlü çalışmaya başlayamamıştım. Anlamamam mümkün değil hissettiklerini. Bazen çok bunaldığımı düşünsem de; genellikle şanslı annelerden olduğumu düşünürüm bu yüzden.

Haluk Yavuzer Kitabında önerilerde bulunmuş çalışan annelere; ben de okuyacak annelere bir faydası olur belki diyerek eklemek istedim; 

- Çok zaman değil, yoğun birliktelik önemlidir. Bu nedenle anne iş dışında kalan zamanını doyurucu bir şekilde çocuğu ile geçirdiğinde çocuk yeterli doyumu sağlar.

- En önemli tehlike annenin suçluluk duygusu içinde çocuğa veremediği zamanı maddeyle kapatmaya çalışması, her akşam oyuncak veya çikolata getirmesidir. Bir başka tehlike ise aynı suçluluk duygusu ile çocuğu aşırı şımartması ve her istediğini yapmasıdır.  Çocuğun anneden istediği ne aşırı hoşgörü ne de oyuncaktır; çocuk bütün gün anne ile yüz yüze olmayı özlemiştir. Mutfakta çocuğu ile birlikte yemek yapan bir anne çocuğuna bu birlikteliği sağlamış olur.


- Çalışan anne çocuğu ile ortak etkinliklere zaman ayırdığında (sinemaya, tiyatroya ya da çocuğun istediği herhangi bir yere gitmek) çocuğun ihtiyacı olan doyum sağlanmış olur.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın