Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Kasım 13, 2010

Kabuğundan Kaçan Küçük Bezelye

Kocaman bir sebze bahçesinde küçücük bir bezelye kabuğu ve onun da içinde sabırsızlıkla büyümeyi bekleyen minik bezelye tanesi. Büyüdüğünde ne olacağını bilmiyor. Ama yine de büyümek istiyor. Dünyanın bu kabuktan ve yakın dostu bezelye kurdunun anlattığı sebze bahçesinden ibaret bir yer olmadığını içten içe biliyor sanki. Dünyayı keşfetmek istiyor.

Sonra bir gün hiç hayal etmediği bir şey oluyor. Sırayla yanında bitiveren diğer bezelye tanelerinden yakında toplanıp bir fabrikaya gideceklerini ve konserve olacaklarını öğreniyor. O ise yaşamının böyle bitmesini kabul etmeyecek kadar cesur. Aklına koyduğu planı uygulamak içinse tek yapması gereken yakın dostundan yardım almak.

Bezelye kurdunun bezelye kabuğunda açtığı delikten önce çok merak ettiği sebze bahçesine sonra da dünyanın geri kalanına açılıyor minik bezelye. Minik bir bezelye tanesinden hiç beklenmeyecek kadar cesur ve akıllı. Sonunda hayalini yaşamayı ve öyküsünü dinleyen genç bezelyelerin kahramanı olup onlara ilham vermeyi başarıyor.

Lal Kitap'tan çıkan Kabuğundan Kaçan Küçük Bezelye'nin yazarı Firuzan Gürbüz. Çizgiler Erdoğan Oğultekin'e ait. Uzunluğu sizi yanıltmasın sıkılmadan dinliyor küçük yaş grubu da. Kahraman öykülerini sevenler için güzel bir kitap.