Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Kasım 11, 2010

Gergedanlar Krep Yemez!



Dünyanın en mor, en büyük, en kaba ve en çok krep seven gergedanı ile tanışmaya hazır mısınız? Öyleyse çocuğunuzun size anlattıklarını dinlemeyerek işe başlayın. Çok kısa süre sonra bu mor gergedan gelip evinize yerleşecek.

Begüm'ün anne ve babası çok yoğun çalışan ve hiç vakti olmayan insanlar. Bu nedenle de Begüm'ün anlattıklarını dinlemeye de vakit bulamıyorlar. Begüm de kendine onu dinleyecek bir arkadaş buluyor. Tesadüfen!



Eve yerleşen mor krep canavarıyla ilk karşılaştığında heyecanla ve korkuyla anne ve babasından yardım istiyor ama bildiği sonla karşılaşıyor: söylediklerinin dinlenmemesi. Böylece onlara bir şey anlatmaya çalışmayı bırakıp her şeyi bu mor gergedana anlatmaya başlıyor. İkisi mutlu mutlu yaşıyorlar. Ta ki krep canavarı aile kahvaltısındaki krepleri yiyene kadar.

Anne ve babası gergedanın varlığına ikna olunca onu ailesinin yanına göndermeye ve sonra da Begüm'ün anlattıklarını dinlemeye karar veriyor. Bu arada eve yerleşen Pembe Kutup Ayısı ise Begüm ve kitabı okuyanlar arasında bir sır olarak kalıyor.




Çocukların bayıldığı Gergedanlar Krep Yemez'i hakkını vererek okuduğunuzda siz de çocuğunuz da çok eğleneceksiniz çünkü tiyatral gösteri yapabilmek için eşsiz bir kitap. Pearson Yayınlarından çıkan Gergedanlar Krep Yemez'in yazarı Anna Kemp, müthiş gergedan çizimleri ise Sara Ogilvie'ye ait. Çevirisini ise Gülbin Baltacıoğlu yapmış. Hem dili hem resimleri çok eğlenceli ve haftada bir kaç kez okunması talep edilecek bilginiz olsun.

Yukarıdaki görsellerde gördüğünüz üzere Gergedanlar Krep Yemez, toplumsal iş bölümüne de çelme takmış ve çoğu çocuk kitabında göremeyeceğiniz bir iş bölümü yapmış. Anne telefonla işlerini halletmekteyken baba çamaşırları yıkıyor. Bu yönüyle ayrıca gönlümü kazanan Gergedanlar Krep Yemez'i kesinlikle tavsiye ediyorum. Çocuğunuzun kütüphanesinde mutlaka olması gereken kitaplardan biri.