Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mart 18, 2011

Baklagiller


Bebeğiniz gevrekleri, sebzeleri ve meyveleri sindirebildiğine göre sırada proteinler var. Onuncu ayda buna hazır olup olmadığına bebeğinizin doktoru karar verecektir. Bu dönemde bebekler genel olarak daha az süt tüketirler ve yeni protein kaynaklarına duyulan ihtiyaç artar. Baklagiller süper bitki bazlı protein kaynaklarıdır. Lif açısından zengindir ve besin değerleri yüksektir.

Soya fasülyesinden yapılan tofu harika bir ilk protein olabilir. Bebekler onları parmakları arasında sıkmaya ve süngerimsi dokusunu hissetmeye bayılırlar. Protein ihtiyacını karşılamak için bebeğinizin gevreklerine katabilirsiniz. Haftada bir kaç kez tofu servis yapın. Eğer ailede soyaya karşı alerji varsa biraz bekleyin.

Bebeğin hassas midesi için nohut ve mercimek tercih edin çünkü sindirimi daha kolaydır. Barbunya ve kuru fasülye gibi diğer fasülyeleri çocuğunuzun midesi hassassa bir yaşından sonraya saklayın, çünkü gaz yapma olasılıkları yüksektir. Proteini tamamlamak için baklagilleri tam kepekli gevreklerle birleştirin. Bunlar et yemek istemeyen bebekler için harika protein kaynaklarıdır.

Baklagilleri en az 4/6 saat suda bekletin. Bu sindirimi kolaylaştıracak ve pişme sürelerini kısaltacaktır. Meyveyle birleştirilmiş fasülyeleri sindirmek daha zordur ve gaza ya da koliğe sebep olabilir.

Gazı azaltmak için fasülyeleri nasıl pişirmek gerekir?

* En az 4/6 saat (tercihen bir gece) suda bekletin.
* İçinde beklettiğiniz suyu atın.
* Temiz su ekleyin.
* 20 dakika kapağı açık tencerede kaynatın.
* Kapağı kapatıp pişmeye bırakın.


Buharda Tofu
Organik tofuyu küçük küpler halinde kesin
3/5 dk. buharda bekletin
Soğutarak parmak yiyecek olarak servis edin.
Tofu, her türlü hububat ve sebze püresindeki proteini arttırarak yüksek proteinli öğünler yaratır. Bebeğiniz süt ve süt ürünleri sevmiyorsa yerine tofu kullanabilirsiniz.

Tofu ve Bezelye
50 gr yumuşak tofu (buharda pişmiş)
1 fincan pişmiş bezelye
Ilıkken ezin ve servis edin.

Sebzeli Nohutlu Bulgur
1/2 Fincan bulgur
1 fincan pişmiş bezelye veya kabak
1/2 fincan pişmiş nohut
Bütün malzemeleri püre yapın topaklı olarak bırakın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın