Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ekim 04, 2010

Rüzgarlı Bir Gün



Çocuğun çevresini keşfetmesi için harika fırsatlar yaratan Tübitak Bilim Kitaplarından biri "Rüzgarlı Bir Gün". Belki çocuğunuz rüzgarın henüz farkına varmadı ancak bu kitapla birlikte hem rüzgarın hem de çevresindeki pek çok şeyin farkına varacak. 

Anna Milbourne'nin akıcı dili, Elena Temporin'in güzel çizgileri ve Tuba Akoğlu'nun temiz çevirisi ile eğlenceli bir kitap "Rüzgarlı Bir Gün"

Çocukların sorularına cevap verebilmenin yanında çocuklara soru sormayı da öğretebilmek gerek. Bu kitap da rüzgar ile ilgili bunu yaparak başlıyor. Sence ağaçları ne sallıyor olabilir? Peki çamaşırları kurutan nedir? Şapkanı uçuran ve yaprakları dağıtan? Sen onu göremiyorsun evet ama çevremizde görmediğimiz şeyler de var. Onları hissedebiliriz. Dinleyebiliriz. Yoksa sen görmediğin şeylerin var olmadığını mı sanıyorsun? Müziği görebiliyor musun?




Çocuğunuz için müthiş bir farkındalık. Öyle değil mi?

Rüzgar çevremizdeki pek çok şeyden biri. Tohumları dağıtmak ve bulutları hareket ettirmek gibi görevleri var. Ve insanlar çevrelerindeki bazı şeyler gibi onu da kullanmayı düşünmüşler yıllar önce. Mesela yelkenliler yapmışlar. Rüzgar türbinleri yapmışlar. Doğa ile işbirliği içinde yaşamlarını sürdürmüşler. Rüzgarlı Bir Gün'ü çocuğunuzla birlikte okurken bunları keşfetmiş olacaksınız.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın