Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Nisan 04, 2016

Dünyanın En Talihli Vapuru - Gamze Sürcan




Annesi ve babası birer kaptan, birer kuş bilimci. Ninesi eski bir jimnastik şampiyonu. Babası karnıyla guruldayarak güvercinlerle konuşabiliyor, ninesi havada parandeler atarak uçabiliyor. Üstelik ninesinin tuhaflıkları havada parande atmakla da kalmıyor. Göbek deliği pamuğu ve deniz kızı kuyruğu koleksiyonu yapıyor, bulut yiyor, muz etiketi biriktiriyor. Üstelik şiir bile yazıyor.


Annesi ve babası Manyas Kuş Cenneti'ne giderken yollarının üzerinde olan ninesine bırakıyorlar onu. Dokuz yıldır görmediği ve bu yüzden de hiç tanımadığı ninesine. Aslında başlangıçta biraz endişeleniyor sonrasında ise sürprizleri bitmeyen bu tontonla çok eğleniyor. Üstelik bacadan içeri düşen tuhaf kuş da bu eğlenceye tuz biber oluyor.


Bu iki kafadar bu tuhaf kuşu yeniden uçurabilmek için akla hayale gelmedik yöntemler bulacak ve dünyanın en talihli vapuru ile bu maceraya atılacaklar. 

Göbek deliği pamuğundan yapılmış dünyanın en sağlam ipiyle, deniz kızı kuyruğundan yapılmış uçurtma uçurup at rüzgarlarını bekleyecek, tuhaf kuşa tuhaf kafiyeli şiirler yazıp muz etiketli mektuplar yoluyla güvercinleri kullanarak ulaştıracaklar. Üstelik karın gurultusuyla güvercinlerle konuşarak. 



Hayal gücünün sınırlarını zorlayacaklar yani.


Sayfa: 102
Yayınevi: Türkiye İş Bankası Yayınları
Yaş: 9+ 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın