Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Nisan 12, 2016

Bilim ve Matematik Aşığı Çocuklar için harika bir adres: Da VinciLearning


Ada doğuncaya kadar televizyonun hayatımızdaki yeri üzerine herhangi bir bilinçli düşünce ya da duruşum olmamasına rağmen, hayatım boyunca televizyon izlemeyi seven bir insan olamadım. Bizim dönemin çocuklarının izleyebildiği belirli programlar vardı ve belirli saatlerde televizyon bize hizmet ederdi. (Susam Sokağı Çocukları) 

Hayatım boyunca çocukluğumda edindiğim bu izleme alışkanlığını sürdürdüm.Televizyona değil, belli programlara vakit ayırdım. Yani o izlese de izlemese de televizyonu sürekli açık tutan insanlardan olmadım hiçbir zaman. Eşimse tam tersine başka şeylerle ilgileniyor olsa dahi televizyonun açık olmasını tercih edenlerden. Bu sebeple televizyon günlük yaşamımızın içinde hep vardı. Ancak bu varlığın yararı ya da zararı üzerine düşünme gereği duymadık. 

Ada'nın doğumundan sonra ise evimizdeki ve hayatımızdaki pek çok şey gibi televizyonu da sorgulamaya başladık ve  "interaktif izleme" ve "doğru program seçme" gibi zorunlulukları öğrendik. Geçtiğimiz günlerde mail kutuma düşen davetiyenin ilgimi çekme sebebi de tam olarak bunlardı. "Sorumlu televizyon izleyiciliğini" misyon edinen Da Vinci Learning Eğitim Kanalı, Çocuk Dostu Medya Günü için bizi Maslak the Zone by Finansbank'a davet ediyordu. Genellikle  blogger etkinliklerine katılmamayı tercih etsem de, bu farkındalıkla ilgili bulduğum programa katılmak için tüm olanaklarımı zorladım ve Ada'nın izlemeyi çok sevdiği çocuk kanalımızın etkinliğinde yer alabildik. 





Yedi yıldır hassaslığını koruyan bir konu televizyon bizim evde. Anne ve babanın farklı izleme alışkanlıkları ve 24 saat çocuklar için yayın yapan televizyon kanallarının mevcut olduğu bir evde, çocukların televizyon izlemesi ile ilgili düzenlemeler yapmak da şart oluyor. Etkinlikte Da Vinci Learning oditoryumunda ve atölyelerinde eğlenceli vakitler geçirdikten, matematiğin ve bilimin tadına iyice vardıktan sonra, Da Vinci Learning Ülke Müdürü Banu Canözkan, Yazar ve Eğitimci Banu Özkan Tozluyurt ve Teknolojik Anneler Kurucu Ortağı Derya Divrikli Gül ile doğru televizyon izleme alışkanlıkları ve doğru program seçme üzerine konuştuk. Doğru kullanıldığı zaman teknolojinin insan hayatı için büyük bir nimet olduğunu düşünenlerdenim fakat bu doğru kullanımın nasıl olması gerektiği konusunda bu işi yapanlardan bilgi almak çok güzeldi. Türkiye Barista Şampiyonu Serdar İpekli'nin sunumu ile muhteşem kahvelerimizin ve Bröd Nişantaşı tarafından güne özel üretilmiş leziz çikolatalarımızın eşlik ettiği bu sohbette, Da Vinci Learning Ülke Müdürü Banu Canözkan doğru bir medya okuryazarlığı kazanmak için biz ebeveynlere şu önerilerde bulundu " Türkiye'de eğitim ve okullar aileler için her zaman öncelikli konular arasında yer alıyor. Gündelik hayatta mevcut eğitim sürecini destekleyen veya sekteye uğratan birçok rutinin başında ise ebeveynlere göre internet ve TV gibi mecralar geliyor. Çocuklar çok küçük yaşlarda özellikle televizyon ve beraberinde çizgi filmleri izlemeye başlıyorlar. Bu anlamda hem anne hem babaların hem çocukların ihtiyaçlarını aynı anda karşılayacak bir kanal oluşturmaya çalıştık. Çocuklar eğlenirken bir çok yeni bilgiyi, merak etmeyi ve dünyayı sürekli keşfetmeyi öğreniyor, anne babalar ise çocuklarına doğru bir medya okur yazarlığı kazandırarak, güvenli ve faydalı bir TV izleme deneyiminin gönül rahatlığını yaşatıyor. 

Çocukların patates çuvalı gibi TV karşısında oturmasını istemiyoruz. İçinde bulunduğumuz ve her geçen gün daha da hayatımıza giren medya çağında Pasif TV izleme deneyimini ortadan kaldıran bir konsept sunuyoruz. TV karşısında geçen zamanın aile içindeki iletişimini arttıran çocukların eğitimine katkı sağlayacak saatler olmasını sağlıyoruz. Da Vinci Learning ile aileler çocuklarına bir kısıtlama getirmeden gönül rahatlığı ile bu eğlenceli ve eğitici zaman için izin verebilirler."

Da Vinci Learning TV bu misyonu ekran dışına da taşımak amacıyla The Zone ile bir eğitim ortaklığına girişmiş. Çocukların eğlenerek öğrenmesini amaçlayan The Zone Maslak Uniq İstanbul'da 2.500 m2 lik dev bir alanda hizmet veriyor. 




Bilimsel keşif merkezi, Da Vinci Learning Atölyesi, Da Vinci Learning Oditoryumu, Trambolin Parkı ile bilim ve eğlenceyi bir araya getiren The Zone'da Eğlenceli Matematik sergisini Eylül ayına kadar gezebilirsiniz.





Da Vinci Learning TV de yer alan birbirinden güzel programları http://www.davinci-learning.com/tr linkinden görebilir hatta canlı olarak izleyebilirsiniz. D-Smart aboneleri TV den izleyebilirler - biz öyle yapıyoruz- Artzooka ve Bir Varmış Bir Yokmuş u özellikle tavsiye ederim. 














Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın