17 Mart 2011 Perşembe

Karnıbahar ve Darı

1 Fincan darı
1 fincan küçük çiçekler halinde karnıbahar
4 fincan su

Darıyı yıkayıp durulayın.
Fazladan aroma katmak için darıyı bir tavada kısık ateşte 3 dk kızartın.
Suyla karnıbaharı ekleyin ve kaynatın
Yumuşlayıp suyunu emene kadar 30 dakika pişmeye bırakın
Püre yapın

Bu pürenin kıvamı patates püresi gibidir. Bebeğiniz çok sevecektir. Ertesi gün katılaşır ve küçük parçalar halinde kesilerek parmak yiyecek olarak da verilebilir.

Çeşitleme; 1/2 fincan dilinmiş kabak ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Suyu ayarlamayı unutmayın. Daha büyük bebekler için servis yapmadan önce bir kaç damla susam yağı da katılabilir.
Bumerang - Yazarkafe