Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Haziran 04, 2016

Gizemli Vadi - Çatalca


Geçtiğimiz pazar İstanbul'daki cenneti keşfettik. İstanbul'da böyle bir doğa harikası, böyle bir mekan olduğunu anlatsalardı kesinlikle inanmazdım. Evden yine araba nereye götürürse diyerek çıktık, yolda Çilingoz Milli Parkına gitmeye karar verdik sonra Çilingoz'un tahmin ettiğimizden daha uzak olduğunu fark etmemiz ve vaktin geç olması nedeniyle Istranca Dağlarından dönüş yapıp deli gibi acıktığımız için bir yer aramaya başladık. 



Derken, yol kenarında gördüğümüz tabelasının peşine düştük Gizemli Vadi'nin. Tek derdimiz temiz bir yerde yemek yemekti. Cennete gittiğimizin farkında değildik. Dağların arasından, güzelim Trakya köylerinin içinden geçtikçe hem açlığımız hem merakımız arttı. Mekana vardığımızda ise kesinlikle aşık oldum diyebilirim. Yeşil. En sevdiğim renk. Alabildiğine yeşil burası. Ve gerçekten harika bir vadi gölü var. Su sesi, kuş cıvıltısı bir yanda, yemyeşil orman bir yanda. Fırsat bu fırsat meditasyon yaptım biraz aslında öylesine huzurlu bir yer ki gerek bile yok meditasyona. Ruhun dinleniveriyor. 


Bir ara konaklamaya karar verdik. Sonra ertesi gün okul olduğunun üzülerek farkına varıp bir dahaki sefere konaklamak için gelmek üzere ayrıldık. 




Çocuklar midilliye binebiliyor, hamaklarda yatıp uyuyabiliyorsun, kocaman bir futbol sahası var, çocuk parkı da göze dişe dokunur büyüklükte. Gerçi hamaklar dışında bir şeyle ilgilenmedi bizimkiler. Ortada koşturdular bir süre, sonra yorgunluk ve oksijenden kendilerinden geçtiler. 

Mutlaka gidilmesi, görülmesi gereken bir yer.










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın