Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Şubat 13, 2017

Çocuğumla Nereye Gitsem: NRC Çekmeköy

Bahardan itibaren hepimiz çocuklarımızla birlikte ailece vakit geçirebileceğimiz yeşil alanlar aramaya başlıyoruz. İstiyoruz ki uçsuz bucaksız yeşil olsun, çocuğumuz gönlünce koşsun oynasın, hem o eğlensin hem biz rahat edelim. Değişik aktiviteleri de olsun, ata binsin, yüzsün, oyun alanı olsun ki, hareket edip bir hafta boyu şehirde biriktirdiği enerjisini boşaltsın, biz de biraz temiz hava alalım, biraz huzur bulalım.

Şehir içlerinde böyle alanlar bulabilmek biraz zor. Ama imkansız değil. NRC Çekmeköy de bu nadir alanlardan biri. Soğuk havaya, hatta ara ara tipi şeklinde yağan kara rağmen pazar kahvaltımızı yapmak ve keşifte bulunmak için bu hafta sonu ailece ziyaret ettik.





Ormanın içinde, yemyeşil ve büyükçe bir alana kurulmuş NRC. Çocukların doğanın dört elementini doğanın içinde tanımasını amaçlamış, doğal ortamda yaparak, yaşayarak, zevk alarak öğrenmelerine olanak sağlamış. Tesis içinde binicilik (kapalı ve açık ata binme alanları), yüzme, seracılık (kapalı ve açık sera alanları) okçuluk, basketbol, voleybol, masa tenisi, futbol alanları, yaşa uygun survivor alanı, macera parkurları gibi etkinliklere katılabilir bunun yanı sıra tesis bünyesinde bulunan çocuk ve ergen psikoloğundan oyun terapisi ve ebeveyn danışmanlığı hizmetleri alabilirsiniz. Ailece kamp yapabilirsiniz. Çocuklarınız biraz büyükse paintball oynayabilir, parkurlarda ailece yarışabilirsiniz.




NRC (Natural Rehabilite Centre) de çocuklar doğada yapılabilecek her şeyi yapabiliyorlar. Hayvanlarla bir arada oynayabiliyor, tohum ekebiliyor, ağaç dikebiliyor, çıplak ayakla çimende koşabiliyor, ağaçlara tırmanabiliyor, çamurla oynayabiliyor.

Bunun dışında kurgulanmış alanlarda oyun oynayabiliyor, ata binebiliyor, yüzebiliyor. Doğayla iç içe bir hareket üssü. Ayrıca özel gün kutlamalarınızı yapabileceğiniz organizasyonları, doğa ile iç içe yaz okulları ve günlük gezi programları da mevcut.




Biz şömine başında kahvaltımızı edip keyifli bir kaç saat geçirdikten ve tesisi keşfettikten sonra hava muhalefeti nedeniyle ayrılmak zorunda kaldık. Bahardan sonra sıkça ziyaret edebileceğimiz bir mekanımız daha oldu. Şehirden kaçmak ve çocuğunuzun özgürce koşup oynayacağı şehre yakın bir bir yer istiyorsanız NRC Çekmeköy'ü aklınıza not edin.


NRC İletişim:
www.nrccentre.com

Çatalçeşme Mahallesi 171. Sokak. No:3 Alemdağ/Çekmeköy

0553 657 02 45