Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Şubat 17, 2017

Işığını Takip Edenler: Hande Çalışkan - Ege Bahçesi



Ege Bahçesi'nin sahibesi Hande Hamdiye Çalışkan, 1978 Kayseri doğumlu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Gıda Teknolojisi okuyan Hande Çalışkan, İzmir'de bir süt fabrikasının laboratuvar bölümünde çalışmaktayken, hayalini kurduğu işin bu olmadığını farkına varıyor. İnsanlarla daha çok bir arada olabileceği, sosyal kişiliğine uygun bir işte çalışmanın kendisini daha mutlu edeceğine inanan Çalışkan, sektör değiştiriyor ve sigorta sektöründe tahmin ettiği gibi daha mutlu ve başarılı oluyor ve bu başarısının ödülü de İstanbul Bölge Müdürlüğüne atanmak oluyor.

2008 yılında oğlu Ege'nin doğması ile kurumsal hayatla olan ilişkisine ara veriyor Hale Çalışkan. Çocuğunun büyüme sürecinde yanında olmak istediğinden tam zamanlı anneliği çalışma hayatına tercih eden Hale Hanım için 2011 yılında küçük oğlu Deniz'in dünyaya gelişi ile kurumsal hayata dönmek artık imkansız hale geliyor.

Çocuklarını büyütürken organik ve doğal ürünler arayışına giren Hale Çalışkan, özellikle küçük oğlu Deniz'in hastalığı nedeniyle evine katkı maddesi içeren ürün sokmamaya özen gösterirken de bu sektöre iyice hakim oluyor. Bir yandan organik veya doğal ürünlere ulaşmanın zorluğu, diğer yandan İstanbul'un kalabalığı ve hava kirliliği Hale Hanımı boğmaya başlıyor ve bu duygudan biraz olsun kurtulabilmek için ailece kaçamaklara başlayarak sık sık İstanbul'dan uzaklaşıyorlar. Bu dönemde sık sık gidip geldikleri Ayvalık Hale Hanım'ın aklını çelmeye başlamışken televizyonda izlediği bir röportaj hedefini belirliyor. Röportajdaki kadın da aynı hayal ettiği gibi  bir yol çizmiş, uzun yıllar büyük şehirde yaşadıktan sonra bir anda karar vererek iplerini kopartarak küçük bir kasabada doğal bir yaşam sürmeye başlamış. Röportajı izledikten sonra kesin kararını veren Hale Hanım'ın önündeki tek engel eşini ikna etmek olacaktır.

Bir inşaat şirketinde yönetici olarak çalışan eşinin artık yorulduğunu söylemeye ve İstanbul'dan şikayet etmeye başlamasını fırsat bilen Hale Hanım kararını eşine açıklar ve beklediğinden daha kolay bir şekilde ikna eder. Böylece fizibilite çalışmalarına başlarlar. Yapabilecekleri işle ilgili araştırmaları ve KOSGEB prosedürleri bittikten sonra Temmuz 2015 de Ayvalık'a yerleşirler.




Hande Hanım doğallığa ve mutfağa olan düşkünlüğünü akademik eğitimi ile birleştirmiş ve başarılı olacağını bildiği sosyal bir işe girişmiştir artık. Ege Bahçesi doğmuştur.

Hayallerine ulaşmış olmanın yanında, bir anne olarak çocuklarının toprakla, doğayla iç içe ve doğal gıdalarla büyümesi bu süreçte Hale Hanımı en mutlu eden şeydir tabii ki.

Kendi topraklarında yetiştirdikleri ürünleri web sitesi ya da instagram hesabı üzerinden gelen siparişlerle 24 saat içinde kargolayarak çıktıkları yolda şu anda geldikleri nokta: Cunda'da fiziki doğal ürünler mağazası, Altınova'da paketleme ve imalathane, 150 kalemlik ürün gamı olmuştur. Hande Hanımın işine olan inancı ve sevgisi ve kendine olan güveni haklı çıkmıştır yani.

Hande Hanım verdiği kararla ilgili hiç düşünmeden şunları söylüyor;" Verdiğimiz karardan pişmanlık duymuyorum, aksine iyi ki böyle bir girişim yapmışım diyorum. Hislerime çok güveniyorum. Çünkü kendimi ait hissettiğim topraklara emanet ettiğimi düşünüyorum. Ailem sağlıklı ve huzurlu. Ömrümüzün kalan kısmını bu topraklarda sürdürmek istiyoruz. Benim huzurum, kazanımım bu topraklardan. Toprak anaya siz iyi davranırsanız o da sizi sonsuz bir huzurla kucaklıyor. Bizim sevdamız Ege'ye olan sevdamızla başlamıştı. Oğlumuzun adı da bu yüzden Ege. Bu bir tutku haline geldiğinde de buraya yerleştik ve işletmemizin ismini de Ege Bahçesi koyduk. Yolu düşen herkesi çayımızı içmeye bekliyoruz"


Ege Bahçesine ulaşmak için

Telefon: 0266 338 2020 - 0506 481 0885
Altınova Mah. 13 Nisan Bulvarı
No:32/1 Ayvalık-Balıkesir