Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Haziran 05, 2017

Bakıma Muhtaç Erkekler & Bakmaya Muhtaç Kadınlar


Çevrenizde mutlaka eşini kaybetmiş erkekler ve kadınlar vardır. Ve siz de mutlaka fark etmişsinizdir; eğer eşini kaybeden kişi erkekse, bir kaç ay içinde ya yeniden evlenir ya da bakımı için bir kadın -çocuğu ya da bu iş için ücretli biri- yardımcı olur. Çünkü erkeğin yaşamı kaçınılmaz şekilde bir kadına bağlıdır. Bir "becerememe" haliyle büyütülmüştür ve eğer yanında ona bakım verecek bir kadın yoksa, yemeği, çamaşırı, bulaşığı kocaman bir sorun haline gelir. Üstelik asla kendi başına (bir kadının yardımı olmadan) çözemeyeceği bir sorun. 

Eğer eşini kaybeden kadınsa, seçenekleri daha fazladır. Evlenmesi gönlüne kalmıştır mesela. İsterse evlenir isterse yaşamının sonuna kadar bekar kalır. Bakımı için çocuklarına ya da bir yardımcıya ihtiyacı yoktur. Kendi kendine gayet de rahat bir şekilde yaşayıp gidebilir. 

Tabi ekonomik özgürlüğü varsa ve yaşamını "bakmaya muhtaç bir kadın" olarak geçirmemişse. 

Çevrenizde böyle kadınlar da mutlaka vardır. Yaşamının tek amacı annelik ya da iyi bir eş olmak olan ve bu nedenle çocukları herhangi bir nedenle evden ayrıldığında ya da eşini kaybettiğinde yaşam amacını kaybeden ve mutsuzluk içinde yaşayıp giden. 

Önce kendinizi bir düşünün. Yalnız kalırsanız kendinizle ne kadar başa çıkabilirsiniz? Maddi ya da manevi ne kadar altından kalkabilirsiniz yalnızlığın? Sonra da çocuklarınızı düşünün. Onları nasıl yetiştiriyorsunuz?

Bakıma muhtaç oğullarınız ve bakmaya muhtaç kızlarınız mı var? 




Siz ya da kız kardeşi olmadan kirlilerini temizleyebilen, karnını doyurabilen, döktüğünü toplayabilen bir oğlunuz varsa ona verdiğiniz yaşam becerisi ile hayatı boyunca başkalarına muhtaç kalmadan yaşayabilir. Ve emin olun size minnettar kalır. 

Eğer babasının ve erkek kardeşlerinin işlerini yapmak kızınızın göreviymiş gibi davranmıyorsanız, kızınız yaşamının yegane amacının hayatındaki insanlara bakım vermek olduğunu düşünmeyecektir. Ve gelecekte daha az yorgun, daha az mutsuz bir kadın olacaktır. 

Şu anda onlar için yaptığınız şeyler, yaşlanmış birer insan olduklarında dahi sonuçlarını yaşayacakları şeyler. Bunun farkında olarak hareket ettiğinizde onların yaşamındaki pek çok sorunu çözmüş olacaksınız. Yaşam becerisi cinsiyetle değil, öğrenilenlerle şekillenen bir şey çünkü. Çünkü çocuğunuza öğrettiğiniz her şey onun iyiliği için olacak. Çünkü kızınıza söylediğiniz "yaptığın bana, öğrendiğin kendine" sözü oğlunuz için de geçerli. 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın