Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mart 26, 2015

Gebelikte Ortaya Çıkan Koroid Pleksus Kisti Doğum Sonrasında Sorun Oluyor Mu?



İnsan hayatındaki kötü dönemleri hızla silmek istiyor hafızasından, ben de böyle yapmışım sanırım Koroid Pleksus kisti ile ilgili, Atıl Hoca'dan Deniz'in iyi olduğunu öğrendikten sonra, bir daha bu konuda hiç yazmamışım. Son zamanlarda bununla ilgili çok fazla mesaj ve mail almaya başlayınca, öykünün devamını getirmenin zamanı gelmiştir dedim.

Deniz'imiz, 11 Eylül 2012'de zor ama sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Koroid Pleksus kisti, yanlış hatırlamıyorsam 30. hafta civarında tamamen kayboldu. Ek bulgu olmadığı sürece, gebelik seyri için problem oluşturmadığı ve doğum için de herhangi bir sorun olmayacağını biliyorduk, içimiz rahatlamıştı, bu sebeple sanırım, bir daha bu konuda yazma gereği duymamışım. 

Deniz'in dünyaya geliş yolculuğu çok stresli ve zordu. İlk bebeklik dönemleri de öyle. Ancak çok şükür ki, şu an büyümesini izlemenin çok keyifli olduğu, çok tatlı bir kız çocuğu oldu. Koroid Pleksus ile ya  da gebelikte yaşadığımız diğer bir sorun ile ilgili, doğum sonrasına taşınan (travmatik ağlamalar dışında) bir belirtimiz yok.

Yaşarken insana hiç geçmeyecek gibi geliyor, hikaye mutlu sonlandıysa da hiç yaşanmamış gibi. Umarım, Koroid Pleksus aramasıyla bloga yolu düşen herkesin hikayesi mutlu sonla biter.
Sevgiler.