Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Kasım 09, 2010

Ağlayarak Uyanma Sorununa Tracy Hogg Yöntemiyle Çözüm



Tracy Hogg'un mucize çözümlerinden biri:

Uyanma:

Çocuğunuz iki türlü uyanabilir; mutlu veya ağlayarak.Bebekliğinde uyanmasını huyu biçimlendirirdi ama çocukluğa geçerken uyuması daha çok ailesi tarafından biçimlendirilir.

Amaç;
Çocuğunuzua yatağın hoş bir yer olduğunu öğretmek, gülerek, kendi balına 20-30dk  oynayarak uyanan bir çocuk sahibi olmak

Hazırlık;
Çocuk gün boyunca hep yatağında oynamalıdır. Orayı eğlenceli bulması aynı zamanda güvenli bulmasını da sağlar. Çocuğunuz henüz böyle hissetmiyorsa günde bir kaç kez onu yatağına koyun. Çok sevdiği oyuncaklarını verin ve başlangıçta yanında olun; beraberce oyun oynayın.  Odayı hemen terk etmeyin; çamaşırları katlayın, rafları düzeltin, yazı yazın ve böylece oradayken ona müdahale etmeyin. Zamanla süreyi uzatarak odadan ayrılın.

Baştan Sona Kadar;
Sabahleyin çcouğunuzun kendi başına oynaması ve ağlamaya başlaması arasındaki zaman nedir? Ağlamaya başlamadan önce ona müdahale edin. Neşeli olun ve güne iyi başladığınızı hissettirin.

İpucu; Ne yaparsanız yapın; sabah ağlayan çocuğuza karşı acıma duygusu ile davranmayın Onu kucağınıza alın ve mutlu bir güne başlıyormuş gibi davranın. Unutmayın çocuklar taklit ederek öğrenir.

Eğer çocuğunuzun ağlayarak uyanma sorunu varsa nerede hata yaptığınıza bir bakın;
- İlk duyduğunuz seste içeri girmekte acele ediyor musunuz? Böylece acele etmediğinizde hep ağlayacaktır.

- Endişe işaretleri sergiliyor mu? (bağırmak, kucağınıza aldığınızda endişeyle sarılmak vs.) Bunlar yatağının ona sıkıntı verdiğinin işaretleridir. Bunu değiştirecek adımlar atın.

- Günün bazı saatlerinde yatağında oynamasına izin veriyor musunuz?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın