Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Kasım 20, 2010

Tracy Hogg- Çocukluğa Geçiş Sorunlarına Mucize Çözümler



Tracy Hogg'u her konuda haklı bulmasam da severek okudum. Elizabeth Pantley'in tavsiyeleri kadar işe yarar bulmasam da verdiği tavsiyelerin bazılarından da yararlandım. 

Kitaptan bazı bölümleri paylaştım fakat asıl önemli ve bence kitabın ezberlenmeye değer yerini yani Gerçek Dünyada Çocuğunuzun Yaşam Becerilerini Öğrenmesine Yardımcı Olmak kısmını ya komple buraya aktarmam gerekecekti; ya da kitabı buradan herkese tavsiye etmem...

Özellikle Yardım Edin/Bırakın Gideyim çelişkisini o kadar güzel anlatmış ki; uzun uzadıya vaktim olsa oturup o 200 sayfayı yazacağım buraya.

Bence iki kitabının toplamında anlattıklarından daha değerli olan bu 200 sayfayı tüm annelere öneriyorum.

Çocuğunuzun gerçek dünyayla baş etmesini sağlayacak olay ve mekan provası önerileri kesinlikle ciddiye alınması gereken öneriler. "Dersler evde başlar, çocuğunuzun karşılaşabileceği her türlü zorluk için değişim provaları yapmalısınız..." Diyerek başladığı bölümde çocuğun ilk korkularıyla baş etmesi, ilk kalabalıklarda nasıl davranması gerektiği, ilk arkadaşlıklarını nasıl kurabileceği aile tarafından nasıl desteklenir onları anlatmış Tracy Hogg.

Ne olursa olsun, değişim için başarılı provalar hazırlık ve öngörü ister. Gerçekçi olmalıdırlar ve çocuğunuzun neyle başaçıkabileceğini göz önüne almalıdırlar.

.........

Duygularını yönetmeyi bilmek ve kendisini teskin edebilmek için çocuk, tüm duyguları yaşamalıdır. Bunların arasında gözlemlemesi zor olan üzüntü; sıkıntı; düş kırıklığı ve korku da olacaktır...

Eğer evde çocuğunuzun hep mutlu olması için çabalarsanız; gerçek dünyayla baş edemez...

.....
Yönetmenler, aktörler sahnedeyken onlarla beraber değillerdir ama bir problem olması halinde müdahale etmek için oradadırlar... "Çocuğunuz için orada olun"...

.......
Sahne; park, oyun alanı, havuz, çimenli bir tepecikse ve çocuğunuz düştüyse; aceleyle koşmayın; bu çocuğunuzu korkutur. "Yok bir şey" demeyin duygularını önemsemediğinizi gösterir yapılacak şey "canın acımış olmalı yardım etmemi ister misin" demektir.

.....


Hala okumamış olanlar varsa (zira kendisi ekol oldu son dönem anneleri arasında) mutlaka okuyun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın