Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mart 16, 2011

9 > Ay Beslenme



Bebeğinizin araştırma yapışını izlemek güzeldir fakat kaşığı eline aldığında mutfakta yaratacağı dağınıklıkla başa çıkabilecek misiniz?

Rahatlamaya çalışın ve titizlikten uzaklaşın!

Bebekler artık yiyecekleri başparmakları ve işaret parmakları arasında tutabilirler. Bu, bebeğin kendi başına yiyeceği bir hayata attığı ilk adımdır. Parmak yiyecekler bu dönem için idealdir.

Ona pişmiş brokoli çiçekleri, şeftali veya armut gibi olgun meyvelerin dilimleri gibi küçük, yumuşak parmak yiyecekler verin.

Bebeğinizin dişleri arttıkça yiyeceklerin daha dokulu olması gerekir. Bazı bebekler yeni becerilerini sınamayı ve yeni dokulardan keyif almayı sever. Diğerleri başlangıçlarda direnebilir. Bu yüzden yavaş hareket edin.

Yeni Tatlar;

Yoğurt bebeğinize dengeli bir enerji, kalsiyum ve B vitamini sağlar. Bebeğiniz 9 ay civarında yoğurtla tanışabilir. Bebeklerin sevdiği ekşi-tatlı karışımını meyveli yoğurtlarla sağlayabilirsiniz.

10 ay civarında bebeğiniz hazır ise yeni bitki bazlı proteinler (soya, baklagiller) veya hayvan bazlı proteinler (tavuk ve hindi) verilebilir. En iyi baklagiller haşlanmış nohut, mercimek, tofu (soya) dur.

Et birinci yıldan sonra tanıtılabilir ama eğer kırmızı eti seçecekseniz çok küçük miktarlarda verin. Balık ve kümes hayvanları daha sağlıklıdır. Protein bebeklere çok küçük miktarlarda verilmelidir çünkü sindirmeye alışmaları uzun sürebilir.

Bebekler tahini çok sever. 10 ay civarında tanıtılabilir. Kalsiyum açısından zengindir ayrıca sağlıklı yaplar ve önemli miktarlarda protein ile B ve E vitamini içerir.