Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ekim 04, 2010

Yağmurlu Bir Gün!



Bazı günler gökyüzü kapkara olur. Yağmurun yağacağını anlarız. Peki bu bulutlar yağmur yağacağı zaman neden kararır? Daha da önemlisi bulut nedir? Nasıl yağmur yağdırır bu pamuk gibi görünen şeyler?



Tübitak Popüler Bilim Kitapları Serisinin bir kitabı olan Yağmurlu Bir Gün çocuğunuzun sorduğu ve sormayı düşünemeyeceği soruları yanıtlıyor serinin diğer kitapları gibi. Çevresinde olup bitenleri Anna Milbourne'nin eğlenceli diliyle ve Sarah Gill'in sevimli çizgileriyle fark ettiriyor. Bütün çocuklar bulutları görür. Ama pek azı bulutlar hakkında soru sorar. Daha da azı onların neden oluştuğunu merak eder ve hemen hepsi bulut ve yağmur arasındaki bağlantıyı bilir.




Yağmurlu Bir Gün yağmurlu bir günde çevremizde gördüğümüz ama aslında pek de farkında olmadığımız şeyleri anlatıyor. Salyangozları, solucanları ve kurbağaları da. Yağmurun toprağın altına sızdığında bitkiler için harika bir besin kaynağı olduğunu da. Güneş çıktıktan sonra neden yağmur sularının küçüldüğü ve gökkuşağının nasıl oluştuğu ile ilgili soruları yanıtlamayı size bırakarak bitiyor kitabımız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın