Çocukların en sevdiği şey kendi kendine yemek yemektir. Hele yoğurda banabileceği ve böylece enteresanlaştıracağı, eğlenceli hale getirebileceği şeyleri yemeyi daha da çok severler. Brokoli ve Karnabahar normal şartlarda çocukların pek tercih ettiği sebzeler olmasa da sarımsaklı (acı olmaması şartıyla) yoğurda batırarak yiyecekleri bu çıtır ağaçlara bayılırlar. Güzel bir öğlen öğünü:
Brokoli ve Karnabahar ağaçları
rendelenmiş kaşar
kızartılmış ekmek kırıntıları
Brokoli ve karnabaharı 3 dakika boyunca buharda pişirin
Sıcakken önce kaşar peynire sonra da ekmek kırıntılarına bulayın
Soğumasını bekleyip servis yapın
Alternatif olarak sebzeleri fırın tepsisine dizip peynir ve ekmek kırıntılarını üzerine dökerek kızartabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Fikrinizi paylaşın