Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Şubat 23, 2017

Işığını Takip Edenler: Kitchen Made Chocolate - Özlem Sivri Gencer



Özlem Sivri Gencer, kurumsal iş geçmişinin verdiği tecrübe ve girişimci ruhunun verdiği cesaretle, kuzeni ile birlikte hobi olarak başladığı el üretimi çikolata yapımını iş haline getirmeye karar veriyor ve Kitchen Made Chocolate markası doğuyor.

Pek çok büyük markanın kurumsal pazarlama ve marka yönetimi bölümlerinde çalışmış olması, nereden başlayacağını ve nasıl yürüyeceğini çok iyi bilmesini sağlamış Özlem Sivri Gencer'in ama bunun yanı sıra geçmişinde yaşadığı bir başka girişimcilik deneyimi de yapmaması gerekenleri öğretmiş. Ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini çok iyi bilen ve sağlam adımlarla yürüyen bir kadın var Kitchen Made Chocolate markasının arkasında bu nedenle.

Kurumsal yaşamı terk etmeye karar verdiğinde yakınlarından tepki almış ancak yılmamış ve büyük hayalini gerçekleştirerek "küçük kafe" sini açmış. İlk yıl her şey yolunda gitmiş ancak sonrasında yaşanan ekonomik kriz hem birikimlerini hem de cesaretini elinden almış Özlem'in.

Tekrar kurumsal hayata dönmüş dönmesine ancak bu kez de anne olmak hikayesine hemen hepimizin hikayesine yazdığı şeyleri eklemiş. Çocuğunu kendisi büyütmek isteyen Özlem, ikinci kez beyaz yakasını ve sivri topuklarını çıkartıp evine dönmüş.

Sonrasında bir arkadaşının ricası üzerine yeniden iş yaşamına dönmeyi denese de büyük şehirde çalışan anne olmanın zorlukları kısa sürede yıldırmış Özlem'i. Bu süreçte kendi işini kurma fikri yeniden filizlenince, hobi olarak başladığı çikolata yapımını işe çevirmeye karar vermiş.

Çikolata yapmaya bayılıyor Özlem. Birlikte çikolata yapmak için buluştuğumuz mutfağında hem beyaz yakalı geçmişinden hem yaşadığı "başarısız diyemem bana çok şey öğrettiği için maddi olarak bir kayıp evet ,ancak manevi olarak büyük bir kazanç" dediği eski girişiminden, hem Kitchen Made Chocolate markasının doğuşundan bahsettik hem de çok eğlenerek çikolata yaptık. Özlem'in beyaz yakalı dönemden getirdiği becerilerini henüz küçücük bir bebek olan markasına nasıl özenle işlediğini görünce, bu markanın adını ileride daha sık duyacağımızı düşündüm ister istemez. Çünkü Özlem, ikili ilişkileri ve pazarlama yeteneği muhteşem bir kadın. Özenli ve programlı çalışıyor. Bir markanın ihtiyaç duyabileceği her şey var yani onda. Çikolata ve kurabiyesi de lezzetiyle el becerisinin başarısını ortaya koyuyor. Hal böyle olunca da Kitchen Made Chocolate fark yaratacak bir marka olarak daha bebekliğinde kendini belli ediyor.

Bu arada Özlem Sivri Gencer sadece çikolata yapmıyor, çikolata workshopları da düzenliyor.

Geçtiğimiz günlerde Alev Şenol'un programına da katılan Özlem'in röportajlarını ekliyorum, hobisini iş haline getirmek isteyen herkesin izlemesini öneriyorum bu videoları.








Kitchen Made Chocolate iletişim bilgileri;
info@kitchenmadechocolate.com
Tel: 0.532.760 15 86 Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderim
www.kitchenmadechocolate.com