Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ağustos 07, 2017

Sağlıklı Uyku Sağlıklı Yatakla Olur!

Uyku; vücudun dinlenmesini, gelişimini ve onarımını sağlayan bir yenilenme dönemidir. Yeni doğanlar günün 18-20 saatini uyuyarak geçirirler. Büyüdükçe uyku ihtiyacı azalır. Büyüme hormonu ve uyku arasındaki bağlantı artık kesin olarak bilinmektedir. Biyolojik saatin bir gereği olarak düzenli bir şekilde günlük yaşamın bir parçasını oluşturan uyku, vücutta tam olarak bir restorasyon işlemi yapar. Uyku esnasında başta sinir sistemi olmak üzere organizmanın büyük bir bölümü onarılır ve gelişir. Uykusuz kalındığında ise bu sistemler verimsiz çalışmaya başlar. Yapılan çalışmalarda derin uykuda vücuttaki protein sentezinin, hücre mitozunun, büyüme hormonu salgılanmasının arttığı, adrenalin gibi hormonların salınımının azaldığı tespit edilmiştir. Uyku düzeni fiziksel ve zihinsel sağlık için insan yaşamında çok önemli bir yer tutar. Bu nedenle özellikle çocuklar ve bebekler için sağlıklı uyku çok önemlidir.




Sağlıklı bir uyku için bebeğin uyuduğu odanın havasının temiz olması, ısının bebeğin ihtiyaçlarına göre ayarlanmış olması, çevrenin fazla uyaran içermemesi ve bebek yataklarının iyi seçilmiş olması gerekir. Özellikle yeni doğan döneminde bebeğin gününün neredeyse tamamını geçirdiği yatakların özenle seçilmiş olması gerekir. Bu hem uyku sağlığı hem de omurga sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur.


Sağlıklı bir bebek yatağı nasıl olmalıdır?
- Ortopedik olmalı, bebeğin vücudunu desteklemeli,
- Esnek olmalı,
- Nem dengesini ayarlayabilmeli bebeği terletmemeli,
- Doğal malzemelerden üretilmiş olmalı,
- Kılıfı yıkanabilir olmalı,





Yatak konusunda lider marka olan Yatsan'ın bebek yatakları bu konuda referans alınabilecek yataklar çünkü markanın bebek yataklarını incelediğimde tüm modellerinin bu özelliklere sahip olduklarını gördüm. Nemi emen ve doğal ısıyı koruyan yatak malzemeleriyle bebeklerin terlemelerini engelleyen bu bebek yatakları ile mışıl mışıl uyuyan, keyifli ve zinde uyanan bebekler için gereken uyku ortamı sağlanıyor. Aynı zamanda bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyerek bebek için hijyenik bir ortam yaratılıyor.



Sağlıklı bir uyku bebek için sağlıklı gelişim, anne içinse huzurlu geceler demek. Doğru uyku ortamı hazırlandığında iyi uyuyan ve mutlu uyanan bebekler mümkün.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın