Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mart 20, 2018

Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz güneşi ufak ufak kendini göstermeye başladı, yazlıkları çıkartma zamanı da yavaş yavaş geliyor. Hurçlar, koliler açılacak; yazlık giysiler, kremler, aksesuarlar ortaya çıkacak, eksik listeleri hazırlanacak... Çoğu yaz olduğu gibi bu eksik listelerinin en başında yer alan ürünlerden biri de güneş gözlüğü olacak. Güneş gözlüğü alışverişi özen isteyen zor bir iş. Sağlıklı optik cam, yüze oturan rahat bir model ve uygun fiyatı bir arada bulmak uğraş istiyor. O yüzden araştırmaya şimdiden başlamak gerek. 

Ben sürekli kaybettiğim için, eşim sürekli kırdığı için, çocuklar da büyüdüğü için güneş gözlüğü her yıl listemizin başında oluyor. Eğer güneş gözlüğümü bir şekilde önceki yazdan yeni yaza getirmeyi becerebilmişsem de sezon içinde yeni modeller aklımı çeliyor. Eşimse mutlaka bir yerlerde düşürüp üzerine basar ve sürekli yeni gözlük almak zorunda kalır. Üstelik alışverişten nefret ettiği için bunu ben yapmak zorunda kalırım.  Neyse ki yüz şekline uyan güneş gözlüğü modellerini öğrendikten sonra o yanımda olmasa da gözlük almak sorun olmuyor.

Bu yıl güneş gözlüğü araştırmasına başlamışken, güneş gözlüğü alırken nelere dikkat edilmesi ve yüze uygun güneş gözlüğünün nasıl seçileceği ile ilgili ipuçları vereyim dedim:

Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Uzman bir satış noktasından alacağınız güneş gözlüğünün taklit olma olasılığı pek yoktur. Ancak yine de gözlüğün kaliteli olması yeterli değil. Ultraviyole ışınlarını engelleme derecesi yüksek olmalı. Koyu renkli camların bunun için yeterli olduğunu düşünebilirsiniz ancak cam rengi ile ulraviyole ışınlarını bloke edebilme özelliği arasında bir ilişki yok. Bloke etme gücü UV200, UV400... gibi ibarelerle belirlenir. Güneş gözlüğünüzün üzerinde bu etiketler olmalı. Eğer gözlüğünüzü deniz tatilinde kullanacaksanız kum ve sudaki yansımayı da göz önünde bulundurarak en yüksek değere sahip gözlüğü tercih etmelisiniz.



Cam renginin ultraviyole ışınları ile ilgisi olmasa da yazın daha rahat araba kullanabilmek için renk değişimine neden olmayan ve aşağı doğru rengi açılan camları tercih edebilirsiniz.

Yüz biçiminize uygun gözlüğü nasıl seçebilirsiniz?



Kaynak: Atasun Optik (Eğer yüz şeklinizi bilmiyorsanız, fotoğrafa tıklayarak Atasun Optik sayfasından daha detaylı bilgi alabilirsiniz.)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın