Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ekim 31, 2010

Diş Hekiminde



Diş hekimine gitmek biz yetişkinler için bile bir problem. Peki diş hekimi hakkında hiçbir şey bilmeyen bir çocuk neden diş hekiminden korkar? Sadece doktor olduğu için mi? Yoksa ona ne yapacağını bilmediği bir yetişkin olduğu için mi?

Tübitak Popüler Bilim Kitapları Serisinden Anne Civardi yazımı ve Stephen Cartwright çizimleriyle basılan kitabın çevirisi Ezgi Perktaş'a ait. 




Kaya ailesi Ege ve Ece'nin diş kontrolleri için diş hekimine gidecekler. Önce bir kaç gün evvelinden randevu alınıyor. Diş Hekiminde kitabı da Doktorda kitabı gibi gerçeğe uygun şekilde kurgulanmış. Bir kaç gün sonra yani randevu günü geldiğinde diş hekiminin muayenehanesinde oluyorlar. Biraz kalabalık olduğundan beklemeleri gerekiyor. Sonra Ece diş hekimi koltuğuna oturuyor. Diş hekiminin giydiği eldivenlere ve muayene öncesi koltuğu geriye yatırmasına varıncaya kadar tüm detaylar olanca gerçekliği ile anlatılmış. Sıra Ege'ye geldiğinde ise dolgu yapılması gereken minik bir çürük diş çıkıyor ortaya. Bu kısım da -iğne kısmına varıncaya kadar- oldukça gerçekçi. Sonrasında diş sağlığı için yapılması gerekenleri öğreniyorlar diş hekiminden ve çıkmadan önce 6 ay sonraki kontrol için randevu almayı da ihmal etmiyorlar.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın