Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ekim 29, 2010

Doktorda!



Tübitak Popüler Bilim Kitapları Serisi Karlı Bir Gün, Rüzgarlı Bir Gün, Ay'da gibi kitaplarla yarattığı çevre farkındalığının yanında yaşadığı ya da yaşayacağı olaylara da dikkatini çekmeye çalışıyor çocukların. Doktorda kitabı da bu kitaplardan biri. Anne Civrdi yazmış, Stephen Cartwright resimlemiş, Ezgi Perktaş Türkçeleştirmiş. 

Kitap kapağında yayımcıları 3-6 yaş aralığını vermiş ama daha küçük çocuklara da -özellikle doktor fobisinin başladığı 2 yaş civarına- okunabilir bence. 




Demir ailesi sabah uyandığında Elif öksürüyordu ve Ali'nin de kolu ağrıyordu. Demek ki ikisinin de doktora gitmesi gerekiyordu. Hemen iş bölümü yapıldı. Baba Mehmet Bey çocukları giydirdi, Anne Figen Hanım doktordan randevu aldı. Önce sekreteryada randevularını teyit ettiler sonra da bekleme odasında beklediler. Sıraları geldiğinde de muayene oldular. Ali'nin zedelenen kolu askıya alındı. Elif'in muayenesi yapıldı ve ilaçları yazıldı. Sonra da Arda'ya aşı yapıldı. Doktordan çıkan aile, ilaçları almak için eczaneye gitti ve sonunda eve döndüler. Tıpkı gerçek hayattaki gibi. Gözünde canlandırmak hiç zor olmayacak. Böylece doktora neden gidildiği, orada ne yapıldığı ve sonrasında ona ne olacağı açığa kavuşacak. Öyleyse doktordan korkmak için bir neden kalacak mı?



Bilmem. O sizin inandırıcılığınıza bağlı. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın