Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ekim 09, 2010

Minik Balık - Okyanus Macerası



Herkesin bir hikayesi olmalı. Kimse inanmasa bile. Herkes dalga geçse bile. Hayal gücüyle oluşturulmuş ya da gerçekten yaşanmış. Fark etmez. Herkesin bir hikayesi olmalı.



Minik balığınsa birden fazla hikayesi var. Her gün yeni bir hikaye düşünürken okula geç kalıyor, arkadaşlarının çoğu ona inanmıyor, öğretmeni geç kaldığı için kızıyor falan ama minik balık düş kurmaktan ve onları anlatmaktan vazgeçmiyor. 




Bir gün anlattıklarından bile daha büyük bir hikayenin içinde buluyor kendini, sonra kayboluyor ve kendi anlattığı hikayeleri takip ederek evinin -daha doğrusu okulunun- yolunu buluyor ve arkadaşlarına kavuşuyor. Tıpkı uydurduğu hikayeler gibi bu hikayeye de küçük pıtır dülgerbalığı dışında kimse inanmıyor. Hatta bu kez minik balığa inanmakla kalmıyor, bu hikayeyi yazar bir arkadaşına anlatıyor, o da minik okuyucular için yazıyor.

Julia Donaldson - Axel Scheffer ikilisinden müthiş eğlenceli bir çocuk kitabı. Okumaya bayılacaksınız. İçinizdeki tiyatrocuyu ortaya çıkartacak bu kitap İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkmış. 

Kesinlikle tavsiye ediyorum. Çocuğunuzun kitaplığına ekleyin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın