Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ağustos 19, 2011

İlk saç tıraşı



Ada kel bir bebekti. Yaklaşık iki yaşına kadar da kafasında saç yerine sarı tüyler vardı. Karı koca saçlarının uzayacağı günleri dört gözle bekler olmuştuk. 

Saçlarım çok sağlıklı ve çok gürdür. Babanın da öyle. İkimiz de dalgalı saçlıyız ve Ada'nın dümdüz sarı tüylerle kaplı kafa derisine pek anlam veremiyorduk. Sonra birden uzamaya başladı saçları. Bir başladı pir başladı. Kıvırcıktı beklediğimiz gibi. Yukarı doğru uzadığından şekil itibariyle rahatsız edici uzunlukta görünmese de; yıkandığı zamanlarda omuzlarına kadar gelmeye başladılar. Ada artık iyiden iyiye rahatsız olmaya başladı. Malum; yaz sıcağı! Ensesi yanıyor. Kesmekten başka çaremiz kalmadı.

Daha önce arkadaşlarımın çocuklarından deneyimlediğim kadarıyla ilk kuaför feci travmatik bir şey. Çocuklar için vücutlarındaki herhangi bir şeyden ayrılmak gerçekten çok zor, tırnak, saç, kaka...

Ufaktan ısındırma çalışmalarına başlıyoruz eşimle birlikte; "Ada saçlarını biraz keselim mi, çok uzadılar?" Cevap tabii ki "Ayıl!" Kuaförden vazgeçiyoruz. Tıraş makinesi araştırmaya başlıyoruz, araştırmalar sonucunda çocuklar için olan bir model buluyoruz. Sonrasında iş Ada'yı ikna etmeye kalıyor.

- Ada neden saçlarını kesmek istemiyorsun?
- şünkü acıy!

Sorun ortaya çıkınca çözümü bulmaya bir adım daha yaklaşıyoruz.
-Saç kesmek tırnak kesmek gibi bir şey aslında; kesiyorsun, uzuyor, kesiyorsun, uzuyor, hiç acımıyor...

Baba üzerinde deniyoruz önce makineyi; "bak gördün mü hiç acımadı" Sonra kolunu uzatıyor oraya sürüyoruz; ikna oluyor. "evet acımıyoy!" İkna olmuşken hemen ortamı hazırlıyoruz; bir çizgi film CDsi, iş bitince kullanılmak üzere sevdiği bir ödül ve kendi sandalyesi. Gergin bakışlarla izliyor çizgi filmini, arada dönüp düşen saçlarına bakıyor. Evdeki en güzel süs tabağını alıp yere düşen her saç telini topluyorum, memnun oluyor. 



Saçlar gittikten sonra surattan giden bebek ifadesine bakıp şaşırıyoruz; oğlumuz koca adam olmuş! En çok şaşırdığımızsa başarabilmiş olmamız. Gözyaşı yok, kriz yok, işi yarıda bıraktırmak yok!  Bundan sonraki saç tıraşını berberde bile olabilir. 

En güzeli de yeni saçlarını çok beğendi.