Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Ocak 20, 2014

Hiçbir anne yalnızca anne değildir.



Hiçbir anne yalnızca anne değildir;

Her anne bir bitki uzmanıdır; hangi sebzede, meyvede hangi vitamin var, hangi ot neye iyi gelir, hangi çöp neyi iyileştirir bilir.

Her anne bir dublaj sanatçısıdır; masaldaki on ayrı hayvanı on ayrı ses tonuyla seslendirir, ikna edicidir, heyecanlıdır, kitabı okumaz, izletir, çocuğu kitap sevsin diye kırk takla atar, kırkına da ayrı ses çıkarttırır.

Her anne bir dedektiftir. Kaybolan çorap teklerini, lego parçalarını, araba tekerleklerini şıp diye bulur.

Her anne bir gurmedir; hangi yiyeceğin tadı daha baskın, hangi yiyecek hangi yiyeceğin tadını bastırır, hangisi neyin içine saklanır, bilir.

Her anne bir doktordur; ateşi kaç olduğunda müdahale etmeli, hangi ilaç hangi hastalığa iyi gelir, hangi belirti hangi hastalığın habercisidir, bilir.

Her anne bir oyuncudur; kırkıncı defa dinlediği hikayeye aynı inandırıcılıkla şaşırır, ellinci defa yapılan şakaya aynı kahkahayı atar, hasta olan oyuncak ayı için ağlar, ödü patlasa da çocuğu bir köpeği severken gülümseyerek izlemeye çalışır.

Her anne bir meteoroloji uzmanıdır. Evden çıkmadan önce pencereden gökyüzüne bakarak kaç saat sonra yağmur yağacağını tahmin eder, bulutların arkasındaki güneşi görür, havanın açacağını, kapatacağını bilir.

Her anne bir detektördür. Okul bahçesinde bağırışan çocuklar arasında kendi çocuğunun sesini, on bebeğin içinde kendi bebeğinin kaka kokusunu, birbirinin aynısı tişörtleri koklayarak kendi çocuğunun tişörtünü tanır.

Her anne bir müzisyendir. Saçma sapan sözleri olsa da her durum ve her koşul için harika besteler yapar.

Her anne bir senaristtir. Çocuğunu üç saniye göremezse başına gelmiş olabileceklerle ilgili bin bir çeşit senaryo yazar.

Her anne bir hayalperesttir. Çayı sıcakken içebileceğini, eve gelen arkadaşıyla üç-beş dakika konuşabileceğini, o düğüne süslenerek gidebileceğini düşünür.

Hiçbir anne yalnızca anne değildir.
İnsandır.
Kadındır.
Eştir.
Çocuktur.
Abladır.
Kardeştir.
Arkadaştır.
Dosttur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın