Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mayıs 03, 2016

Düşlerin Peşindeki Çocuk: Koray Avcı Çakman



Ördek ayak, yaşlı büyük annesi ve dilsiz köpeği Geveze ile birlikte bir köyde yoksul bir yaşam sürmektedir. Tek hayali vardır: zengin olmak ve büyük annesine güzel bir yaşam vermek. Ancak bunun için doğuştan paytak ayağını -ki ördek ayak ismini kendine bu ayağı yüzünden vermiştir ve gerçek ismini kendisi bile unutmuştur.- iyileştirecek Altın Gölü bulması gerekir. Altın Göl masalını büyük annesinin sandığında, büyük annesinin her akşam ona okuduğu masal kitabından kopartılmış ve özenle saklanmış bir halde bulmuştur ve gerçekliğinden -diğer masallar gibi- şüphesi yoktur. Bu nedenle Altın Gölü bulmak üzere yola düşer.




Çocuklar için yazılmış bir "Simyacı" Düşlerin Peşindeki Çocuk. Ördek ayak Altın Gölü ararken kendi cevherini ve istediği yaşamı bu cevher sayesinde kurabileceğini fark ediyor ve köyüne döndüğünde de tam olarak bunu yapıyor. "Başka yerde arama, istediğin ne varsa sende" mesajı zaman zaman dramatikleşen ve çocukların nasıl tepki vereceğini kestiremediğim ancak modern zamanın Kemalettin Tuğcu türü olarak -ama asla o kadar dramatikleşmemiş- okutulabileceğini düşündüğüm bir kitap oldu. 




Eksikliğine -ayağına- kafayı takmış olan Ördek ayağın yeteneğinin ellerinde oluşunu keşfini, bu keşfe sebep olan öğretiyi önce bir başkasına faydalı olmak üzere kullanışı -eksikliğine değil, yapabileceğine odaklanmalısın mesajını önce kör bir kıza resim çizmeyi öğreterek onun hayatını değiştirerek sonra da kendi yeteneği ile kendi hayatını değiştirerek veriyor.- ve peşine düşülen her düşün peşine düşmeye değer olduğu, peşine düşmeden düşlerini gerçekleştirmenin imkansız olduğu gibi "büyüklere özgü" mesajların yanında içindeki masallarla bu yaş grubu için iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.  

Sayfa:142
Yayınevi: Altınkitap
Yaş : 9+

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın