Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mayıs 04, 2016

Kuzey Kutbuna Gidiyoruz! (Zeynep'in Ekoloji Günlükleri)



Zeynep, hayal kurmayı, pasta yapmayı, oyun oynamayı ve gezmeyi çok seven bir kız. Bir de yeni şeyler öğrenmeye bayılıyor. Yeni bir bilgi olsun da ne olduğu önemli değil. En iyi arkadaşı da kuzeni Ali. Ali ile birlikte icatlar ve projeler yapmayı çok seviyor. Kısacası Zeynep de bütün çocuklar gibi bir bilim insanı. 

Zeynep'in babası bir biyolog. Bir bakıyorsun Dalyan'da Caretta Caretta kurtarıyor bir bakıyorsun Kutuplarda kutup ayılarını. Zeynep kitap boyunca babasından yeni yeni şeyler öğreniyor. Mesela yenilenebilir enerji ve karbon ayak izinin ne olduğunu. Ya da küresel ısınmayı. 



Zeynepler bir adada yaşıyor. Bu yüzden hayatları çok sakin. Babasının anlattığı kadarıyla tanıdığı şehirlilerin yaşamına bu yüzden akıl erdiremiyor. Kim o kadar çok arabaya ihtiyaç duyar ki? Ya da kimin sürekli acelesi vardır?

Zeynep'in en büyük hayali bir kahraman olmak. Ve babasının yeni projesi ile bunu başarmanın bir yolunu bulacağını düşünüyor: Babasının Grönland gezisine kuzeni Ali ile birlikte onu da götürmesi ise bu hayalini gerçekleştirebilecekmiş gibi görünüyor. 


Zeynep'in Grönland günlüğü çocuklara doğa ve dünya hakkında çok önemli bilgiler verecek.

Sayfa:119
Yayınevi: Redhouse Kidz
Yaş: 9+

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın