Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Kasım 14, 2010

Bir Şeftali Bin Şeftali



İranlı bir yazar Samed Behrengi. Hemen hemen bütün öyküleri çocuk klasikleri arasına girmeyi başarmış. Bir Şeftali Bin Şeftali de bunlardan biri. Bir şeftalinin inadı ile başlayan kitap, şeftalinin inadının sebebini öğrendiğinizde asla aklınızdan çıkmayacak bir hikayeye dönüşüyor. 

Küçük şeftalinin annesinden ayrılışı, sepetten düşmesi, hayal ettiği gibi iki yoksul çocuğun onu bulup afiyetle yedikten sonra çekirdeğini dikmeleri, bu esnada çocukların ve şeftalinin ağzından dinlediğimiz zenginlik - fakirlik...

Bir şeftali çekirdekten nasıl yetişir, nasıl fidan olur, nasıl meyve verir. İlk verdiği meyveden sonra nasıl ve neden insanlara küser boğazınızda bir düğümle okuyorsunuz. 9 Yaş altı çocuklar için biraz ağır olabilir.

Minik şeftali çekirdeğinin iki çocuğa ve iki çocuğun minik şeftali ağacına duyduğu sevgi, saygı ve özen içinizi sıcacık yapacak. Emeğin ilişkiyi nasıl özel hale getirdiği, sevginin pek çok şeye nasıl çare bulduğu, kimse görmeyecek, bilmeyecek olsa da zalimliğe direnişin ne kadar kutsal olduğu ve ölümden başka hiçbir şeyin vazgeçmek için geçerli neden olmadığı bu kısacık hikayeden çıkartılabilecek onlarca dersten biri.