18 Mart 2011 Cuma

Etler

Bebeğinizin dişleri olması et yemeye hazır olduğu anlamına gelmez. Bebeğinizin boyunu, sindirim sisteminin olgunluğunu ve gelişimini dikkate alın. Et karmaşık proteinler içerir ve en iyisi birinci doğum gününden sonra vermektir ama bir çok bebeğe onuncu ayından itibaren tavuk ve hindi eti verilebilir. Bu kümes hayvanlarının tadı oldukça hafiftir ve tatlı sebzelerle iyi birleşim yaratır. Balık, kırmızı et 12. aydan sonra verilebilir (diyor kitap fakat biz 6. aydan sonra et-balık-tavuk ne varsa yedirmiştik!

Hangi balıkların daha sağlıklı olduğu ve hangi aylarda verilebileceği ile ilgili bilgi için güncel haberleri takip edin çünkü çevre şartları sürekli değişiyor!

Balığı haşlanmış ya da buğulanmış olarak tercih edin. Deniz kabukluları ancak 2 veya 3 yaşından sonra güvenilirdir ve suşi gibi çiğ balıklardan tamamen kaçınmak gerekir.

Yumurta beyazı yaygın bir alerjendir dolayısıyla tatmadan önce bebeğinizin bir yaşını doldurmuş olması gerekir.

Yumurtayı iyi pişirmeye özen gösterin zira çiğ yumurtada salmonella (tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen çeşitli bakteriler) bulunabilir ve bebeklere verilmemesi gerekir.

Tavuk ve hindi etini verirken hiç pembe kısmı kalmamasına dikkat edin böylece zararlı bakteri kalmadığından emin olmuş olursunuz.

Tavuk + Patates + Bulgur Karışımı
1/2 fincan pişmiş tavuk eti
1 pişmiş patates
1/2 fincan bulgur gevreği
Bütün malzemeleri blender yardımı ile püre yapın.

Hindi + Bulgur
1/2 Fincan pişmiş hindi eti
1/2 Fincan pişmiş havuç
3/4 fincan bulgur gevreği
istenen kıvamda püre yapılır.

Tavuk + Bezelye + Bulgur
1 Fincan pişmiş bezelye
1/2 fincan pişmiş tavuk
1/2 fincan pişmiş bulgur gevreği

Gevrekler için bakınız
Bumerang - Yazarkafe