Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Mart 19, 2011

Vermeli mi, vermemeli mi? Yoksa hiç bulaşmamalı mı?




ŞEKER
Çocukların enerji seviyeleri yüksektir ve tam kepekliler, sebzeler, meyveler ve yüksek kaliteli protein şeker seviyelerinin dengede kalmasına yardımcı olur.

Bol miktarda rafine şekerle beslenen çocuklar bir enerji tahteravallisine dönerler. Birşeyler yedikten sonra enerji dolu olurlar fakat çok geçmeden enerji seviyeleri düşer. Bu döngü sağlıksızdır çünkü bir çocuğun bedeni, özellikle pankreası bu şeker iniş çıkışları yüzünden yıpranır. Rafine şeker aynı zamanda değersiz kalori verir ve çocuğunuzun B vitaminlerini alıp götürür. Daha sağlıklı alternatifler küçük miktarlarda olmak kaydıyla pekmez ve 1 yaşından sonra da bal olabilir.

SOYA
Japonyada soya son derece yüksek kaliteli bir proteindir ve genellikle hububatlara karıştırılarak veya çorbalara koyularak yenir. Et alternatifleri ve soya-burger ürünlerde bulunan soyada çok fazla yağ, tuz ve koruyucu madde olabilir. Ayrıca pazarlarda satılan pek çok soya sütünde çok fazla tatlandırıcı ve rafine yağ vardır. Soyanın çocuklara az miktarlarda ve organik kaynaklardan verilmesi gerekir.

ÇİKOLATA
Çikolata; kakao tohumları Meksika'daki Aztekler tarafından para birimi olarak kullanıldığından beri her zaman istenen bir yiyecek olmuştur. Bugün Kuzey Amerika'da insanlar o kadar çok çikolata yiyorlar ki neredeyse başlıbaşına bir yiyecek grubu olarak görülebilir. Avrupa'dan Asya'ya kadar bütün dünyadaki insanlar çikolataya bayılır. Yakın zamanda bilim insanları kakaonun yararlı oksidanlar içerdiğini keşfetti. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum ve A,B,C,D vitaminleri açısından çok zengindir.

Çocuğunuza en yüksek kaliteli çikolatalardan az miktarlarda verin. YÜksek oranda kakao içeren ve organik olarak yapılmış gerçek çikolatalar...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın