Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Temmuz 14, 2011

Tuvalet Eğitiminde Farklı Yaklaşımlar



1. Yaklaşım
Yarı Zamanlı Tuvalet Eğitimi

Yaklaşımlardan biri her gün tuvalet eğitimi için iki saatlik periyotlar oluşturmaktır. Bu süre içinde çocuğunuz külot giyer. Bu yaklaşımda ebeveynin rolü birinci saatin sonunda çocuğu tuvalete götürmektir.

Çocuk kuru kalarak çişini oturağa yapmaya başladıktan sonra, bu süre tüm güne çıkartılır.


2. Yaklaşım
Çocuğun Seçimi
Bazı ebeveynler çocuklarına tercih yaptırırlar. Bezi mi külodu mu tercih edeceğini sorarlar. Eğer çocuğunuzla aranızda her an patlak vermeye hazır güç savaşları varsa bu akıllıca bir yöntem olacaktır. Bu metot çocuğunuza kontrolün onda olduğu hissini verecektir.

Her sabah çocuğunuza külot mu bez mi tercih edeceğini sorun. Bazı çocuklar bir gün külot bir gün bez kullansalar da bir kaç haftanın sonunda tamamıyle kuru kalmayı başarırlar. Bezinin kuru kaldığını fark ettiğinizde artık bezlerin bittiğini söyleyin.


3. Yaklaşım
Tam Zamanlı Tuvalet Eğitimi
Bir çok ebeveyn gözünü karartıp çocuğun bezini bir anda çıkartır. Bu yöntem zaman alan ve dikkat gerektiren bir yöntemdir fakat çoğu zaman işe yarar.

Tam zamanlı eğitime başlayacaksanız çocuğunuzun da takip edeceği bir takvim alıp; başlayacağınız günü işaretleyin, ona neler olacağına dair bilgi verin ve her geçen güne bir çizgi koyun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın