Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Kasım 18, 2010

Tracy Hogg Tuvalet Notları



Tracy Hogg'un kitabın sağına soluna tıkıştırdığı notlar da en az kitabın kendisi kadar önemli mesajlar içeriyor; Bence sadece bu kutucuklar bile üzerinde günlerce düşünmeye değer...

1- Tuvalet Eğitimi
Tuvalet eğitimine fiziksel açıdan hazır olmak, kısmen çocuğunuzun büzgen(sfinkter) kaslarına bağlıdır. Özellikle doğum sonrası Kegel egzersizi yapan anneler bunu çok iyi anlayacaklardır.Eskiden 2 yaşına kadar bu kasların gelişmediği düşünülürdü. Ama şimdi farklı görüşler var. Her halukarda eğitim ve fiziksel gelişim beraberce iş görmektedir. Bu sebeple büzgen kaslarında gelişim geriliği olan çocukları eğitmek için de tuvalete sokmalıyız. Böylece gelişmemişlik sorunu da ortadan kalkar.

2- Evladım Bir Otur!
Ben, boşaltılan lazımlık yerine sizin tuvaletinize monte edilen adaptörleri tercih ederim. Birincisini de özellikle seyahatte taşımak daha kolaydır fakat her ikisinde de çocuğun güvenliğine (kayıp düşme riski) çok dikkat edilmelidir. Böyle bir deneyim kötü sonuçlar doğurabilir. Ayaklarını yere basamadığı ikinci seçenek için bir tabure kullanmayı deneyin.

3- Eğitim Hileleri
Şimdi çocukları birer yetişkin olan iki anneden harika iki öneri;
Birinci anne direk kendi kullandıkları tuvalete ters oturtarak öğretmişti; çocuk içinden çıkanı görüyor ve bunu çok ilginç ve eğlenceli buluyordu. Bu şekilde kısa sürede öğrenebilmişti.
Diğeri ise lazımlığa ortası delik bir şeker atıyor ve çocuğundan oraya isabet ettirmesini istiyordu.

4- Lazımlı başarısının 4 P'si
(P)otty (Lazımlık) - Çocuğa uygun olmalı
(P)atience(sabır)- çiş ya da kaka kaçırdığında kızmayın, yapması için acele etmeyin. Her çocuğun kendi gelişim hızı vardır.
(P)ratice(pratik)Çocuğunuza ne kadar gerekiyorsa o kadar...
(P)resence(Beraber Olmak)Onunla beraber olun ve onu eğlendirin.

5- Tuvalet Eğitimi Kıyafeti
Atılabilen bezler artık o kadar emici ki; çocuklar altının ıslandığını bile fark etmiyor.
-Eğitim kilodu; Atılabilen bezler gibi eğitim kilotları da çok emicidir.
- İç Giyim: Günde 3-4 kez gitmeye başlayan çocuğunuza gündüz bunları giydirebilirsiniz. Altına kaçırdığında sorun yapmayın. Azarlamayın. Sadece değiştirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın