Her "Bebek" doğduğunda bir "Anne" doğar.

Bu Blogda Ara

Beylikdüzü Mekanları

Işığını Takip Edenler

Beylikdüzü Anaokulu

Bumerang - Yazarkafe

Eylül 18, 2013

İlkokul Seçimi Nasıl Yapılmalı?


İlkokul seçimini nasıl yaptığımızla ilgili çok fazla soru aldım, aslında okuldan ne beklediğim ne istediğim ve neye göre aradığımla ilgili yazmıştım ancak okul seçimimiz, ev, iş ve okul denkleminin ortak paydalarını alarak yapıldı.
Biz şanslıydık, çünkü Ada için okuldan önce bir semt seçme lüksümüz vardı. Araştırmalarımda ve okullu çocuk anneleriyle görüşmelerimde "okul mu, veli mi, öğretmen mi seçilmeli" kısmı kafamı epeyce meşgul etmişti. Sonra veli profilinin okul ve öğretmendeki eksikleri kapatabilecek güçte olduğuna karar verdim. Böylece eğitim düzeyi iyi, bilinçli ailelerden oluşan bir veli profili olan bir devlet okulunda okuyabileceğine karar verdik Ada'nın. Dediğim gibi bu bizim için büyük bir şanstı, okul neredeyse evi oraya taşıyabilecektik. Her ailenin böyle bir şansı olmasını isterim aslında. Görüş olarak özel okullara karşı olan velilerin devlet okulları için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. 
Böylece kafamızda 4 semti netleştirdik, bundan sonrası evimizin babasının işine yakınlığı, çevredeki yerleşim alanlarının aradığımız özelliklerde olup olmaması, bütçemizin yetip yetmemesi kıstaslarıyla seçilerek, semt sayısını ikiye indirdik. Semt seçiminden sonra okul seçimi kısmına geldi sıra ve işin bu kısmında okulların akademik başarıları, okullar hakkında internette yapılan yorumlar, bu okullarda çocuğu okuyan birilerini bulma ve okullar hakkında bilgi alma şeklinde ilerledik.
Akademik başarı kişisel tercihimiz olmasa da, Türkiye'de başarılı bir eğitim için sürekli girmek zorunda kalacağı sınavları geçmesi gerekecek zira. İnternetteki araştırmaları da öğretmen ve öğrenci forumlarında yapmak gerek, öğretmenlerin öğrenci profilinden, öğrencilerin de okuldan ve öğretmenlerinden memnun olduğu bir okul bulmak için samimiyetle yazılmış forum yorumlarını okumak yeterli oluyor.
Bir yıla yayılan araştırmalarımızın sonucunda, veli profilinin bizimle uyuştuğu (veli toplantılarında sınıf mevcudu kadar velinin olacağından emin olabildiğimiz) oturduğumuz sitenin içinde bulunan, bahçe ve diğer fiziksel şartları olabildiğince iyi, akademik başarısı yüksek, çocuğumuzun ve bizim memnun kalacağımızı düşündüğümüz okulumuzu bulduk.
İnsan karar verirken hep zorlanıyor, doğru karar olup olmadığından bir türlü emin olamıyor, ancak bu çocuğunla ilgili bir karar olduğunda sanki hep yanlış bir karar vermişsin gibi tedirginlik duyuyorsun. Kararımızın bizi mutlu edip etmeyeceğini zaman gösterecek, bize her zaman yaptığımız gibi, Allah utandırmasın deyip beklemek düşüyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikrinizi paylaşın